Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

kapusta po węgiersku

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew
2 szt.
cebula
3 szt.
kiełbasa śląska
3 laski
masło
1/2 kost.
papryka czerwona
pieczarki
1/2 kg.
kostki rosołowe wołowe
2 szt.
Kucharek przyprawa uniwersalna
pieprz
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
mąka
2 łyżki
kapusta biała
1 główka

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta po węgiersku

cebule obrać pokroić w piórka i podsmażyć na maśle,kapustę poszatkować i dodać do cebuli,wymieszać i dusić,marchew obrac umyć i zetrzeć na tarce o duzych oczkach,pieczarki pokroić w plasterki,paprykę w cienkie słupki,kiełbasę w kostkę,podsmażyć z marchewką i dodać do kapusty wkruszyc kostki rosołowe,doprawić do smaku solą,pieprzem i kucharkiem wymieszać i dusić do miękkości,na koniec gotowania zagęścić danie mąką rozrobioną z odrobiną wody,zagotowac i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 11.05.2012 09:25
moje smaki,pycha !
Angelika10 16.01.2012 01:13
super przepis
Motorek 01.06.2011 10:36
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak