Tagliatelle z łososiem

Tagliatelle z łososiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron Tagliatelle

    200 g
  • filet z łososia

    150 g
  • śmietanka 22%

    150 ml
  • cytryna

  • przyprawa do zup Kucharek

  • czosnek ząbki

    2 szt.
  • parmezan starty

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Patelnię polać oliwą, wcisnąć czosnek, poddusić na małym ogniu przez 2-3 minuty, wyjąć czosnek. Rozmrożony filet z łososia pokroić w kostkę, rzucić na rozgrzany olej czosnkowy, wcisnąć sok z 1/3 cytryny. Smażyć na małym ogniu często mieszając. Kiedy łosoś z zewnątrz zmieni kolor na jasny, zalać śmietanką, dodać pół łyżeczki maggi, przykryć makaronem. Po 5 minutach wymieszać sos z makaronem, gotować na wolnym ogniu aż łosoś będzie ugotowany, co sprawdzamy próbując. Podawać posypane parmezanem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat