Korzystamy z plików cookies w celu sprawnego działania naszego sklepu internetowego (cookies niezbędne) oraz tworzenia usług i ofert dostosowanych do Twoich potrzeb (cookies opcjonalne – możesz na nie wyrazić zgodę). Możesz zaakceptować wykorzystanie przez nas wszystkich tych plików i przejść do strony lub dostosować użycie plików do swoich preferencji, wybierając opcję "Dostosuj zgody".
Korzystanie wyłącznie z niezbędnych plików cookies wymaga dostosowania zgody oraz wybrania opcji „Zaakceptuj wybrane”. Udzielone zgody można w każdym momencie cofnąć, wchodząc na zakładkę „Zarządzaj plikami cookie” znajdującą się w lewym dolnym rogu strony internetowej.
Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, jak będą wykorzystywane Twoje dane osobowe, jest Prymat sp. z o.o. z siedzibą w Jastrzębiu-Zdroju (adres: ul. Chlebowa 14, 44-337 Jastrzębie-Zdrój). Dowiedz się więcej o naszej Polityce Prywatności.
Przepis i sposób przygotowania na:
Botwinka duszona ze śmietaną
Botwinkę oczyścić ,umyć,listki pokroić w paski ,buraczki zetrzeć na tarce ,skropić częścią soku z cytryny.Jabłko obrac ,przekroić wyciąć gniazdo nasienne ,miąższ zetrzeć na tarce ,skropić pozostałym sokiem z cytryny.Mąke rozprowadzic ze śmietaną .Masło stopić w rondelku,włożyć botwinkę ,smażyć 5min.Wlać śmietanę z mąką ,dodać jabłko,szczypiorek i koperek,dusić około 10min.Przyprawić solą do smaku ,pieprzem i cukrem .
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do
Prymat sp. z
o.o.:
Twoja przeglądarka jest nieaktualna
Zalecamy zaktualizowanie przeglądarki do najnowszej wersji lub pobranie innej.
Jeśli chcesz, nadal możesz korzystać ze strony, ale niektóre z jej funkcji mogą nie działać.