Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Gulasz

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łopatka bez kości
1 kg
cebula biała
3-4 sztk
marchewka
1-2 sztk
pietruszka
1 sztk
ziele angielskie
do smaku
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
bulion warzywny
do smaku
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
koncentrat pomidorowy
2-4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz

Cebulę pokroić w piórka i lekko podsmażyć. Do smażącej się cebuli dodać koncentrat pomidorowy i dalej dusić ok.5 min na małym ogniu. Następnie dodać mięso pokrojone w kostkę, dokładnie wymieszać i dalej smażyć aż mięso się obrumieni. Następnie przełożyć mięso z cebulą do garnka, zalać bulionem i dodać pokrojone warzywa oraz liść laurowy i ziele angielskie. Całość dusić ok 20-30min. Dodać przyprawę do gulaszu, zioła prowansalskie, sól i pieprz i dusić jeszcze przez ok. 15-20min. Jeśli sos jest zbyt rzadki, można dodać zasmażkę. Podawać z kaszą gryczaną. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 01.12.2013 01:10
gulasz jest dobry zwłaszcza w chłodne dni
Aannkaa82 27.03.2013 21:53
Uwielbiam gulasz z ziamnieczkami i ogóreczkiem kiszonym... mniam...
Natalia40 02.05.2012 11:08
superrr
Dorian 02.03.2012 09:26
pycha
angelika14 03.09.2011 11:59
wyśmienite danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak