Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Bigos z cebuli.

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula biała
0,5 kg
cebula czerwona
0,5 kg
boczek wędzony
15 dag
kiełbasa cienka
15 dag
ziele angielskie
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
olej do smażenia
bulion
1/2 szklanka
Papryka słodka mielona Prymat
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z cebuli.

Cebulę kroimy w talarki. Delikatnie podsmażamy na oleju, dorzucamy liście laurowe, ziele angielskie. Podlewamy delikatnie bulionem i dusimy do miękkości.
Kiełbasę i boczek kroimy w kostkę. Dorzucamy do cebuli. Mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką. Chwilę gotujemy na wolnym ogniu.

Smacznego:-)))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 17.12.2011 15:07
ten przepis koniecznie muszę wypróbować
octo 04.11.2011 21:48
nie wiedziałam że to danie nazywa się bigosem z cebuli:) wchodzac na przepis myslalam ze to cos nowego :) a przepis b.podobny czesto jest robiony w moim domu
suzana 08.05.2011 13:12
super
halina17 08.05.2011 13:10
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak