Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenne jajeczka z sałatką
1 mała marchewka
kawałek selera korzeniowego
1-2 ogórki kiszone
1/2 cebuli cukrowej
3-4 łyżi groszku konserwowego
2 ząbki kiszonego czosnku
2 łyżki siekanej zieleniny - koperek, szczypior, bluszczyk kurdybanek
2-3 łyżki majonezu
do smaku: sól, pieprz ziołowy, suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
do przybrania: liście sałaty i zielenina
sposób przygotowania: marchewkę i selera obrać, ugotować, po ostudzeniu pokroić w kosteczkę. Tak samo pokroić ogórki kiszone, czosnek, cebulę i 1 jajko. Składniki wymieszać, doprawić, dodać zieleninę, groszek i majonez, wymieszać ponownie. Pozostałe jajka po obraniu przekroić wzdłuż na pół. Na każdą połówkę nakładać kopiasto sałatkę. Posypać suszonymi pomidorami, ułożyć na półmisku wyłożonym sałatą i zieleniną. Pyszne i ładnie wyglądają, prawda?