Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenny specjał
2. Rozgrzaną patelnię cienko smaruj masłem. Wylewaj niewielkie porcje ciasta. Równomiernie rozprowadzaj po całej powierzchni patelni. Smaż cienkie naleśniki. Zsuwaj je na odwrócony do góry dnem talerz i trzymaj w cieple, aby nie wystygły.
3. Szparagi zwiąż w pęczki. W garnku zagotuj posoloną wodę. Ustaw w niej białe szparagi główkami do góry. Dodaj cukier i 1 łyżkę masła. Gotuj 15 min. Po 5 min dodaj zielone szparagi. Pomidory sparz, obierz, potnij w kosteczkę. Natkę posiekaj.
4. Cebulę obierz, posiekaj. Ocet balsamiczny połącz z octem winnym. Przypraw solą i pieprzem. Dolej oliwę, ubij na jednolity sos. Wymieszaj go z pomidorami i cebulą. Szparagi rozłóż na naleśnikach. Polej sosem, posyp natką i złóż je na pół.