Pszczółka

Pszczółka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    45 dkg
  • tłuszcz

    15 dkg
  • cukier

    15 dkg
  • miód

    3 łyżki
  • jajko

    1
  • żółtko

    1
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • soda oczyszczona

    1 łyżeczka
  • kwaśna śmietana

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę przesiać, wysypać na stolnicę, dodać miód. Mleko wymieszać z proszkiem do pieczenia i sodą, dodać do mąki, potem dodać jajko, żółtko i cukier - zarobić ciasto - zostawić na noc w chłodnym miejscu. Upiec trzy placki i przełożyć dowolną masą i dżemem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

aleksa123

02.06.2011 08:00
Kiedyś robiłam. Pyszne było. Szczególnie przełożone masą serową

iwona332

27.09.2010 22:06
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat