Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Żeberka w musztardzie francuskiej

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka
60 dag
cebula biała
1
cebula czerwona
1
czosnek
2 ząbek
Musztarda francuska Prymat
5 łyżka
Sklep Prymat
bulion
2 szklanka
sos sojowy
2 łyżka
miód
2 łyżka
ocet
1 łyżka
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
olej
2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w musztardzie francuskiej

Marynata:
Musztardę łączymy z sosem sojowym, miodem i octem. Dolewamy olej. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Żeberka opłukujemy, osuszamy i kroimy na niewielkie porcje. Następnie smarujemy je z obu stron przygotowaną marynatą i układamy w naczyniu żaroodpornym. Wstawiamy na godzinę do lodówki. Marynaty nie wylewamy!!
Po wyjęciu z lodówki mięso obsmażamy w garnku na oleju z posiekaną w kosteczkę cebulą. Dolewamy bulion i marynatę. Dusimy na wolnym ogniu przez około 40 minut.

Smacznego:-))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marzena34 28.06.2011 08:48
uwielbiam żeberka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak