Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Masa kakaowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko
2 szt
cukier
5 dag
mleko
1/2 szklanki
cukier waniliowy
1/2 opakowania
Sklep Prymat
masło
12,5 dag
kakao

Przepis i sposób przygotowania na: Masa kakaowa

Mleko, jajka, cukier i cukier waniliowy wymieszać i podgrzać na małym ogniu, ciągle mieszajć trzepaczką, aż zagęstnieje na budyń. Następnie ostudzić. Do roztartego masła dodawać po łyżeczce ostudzonej masy jejecznej, ciągle ucierając. Na końcu dodać kakao.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 03.12.2011 20:26
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak