Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Powidła śliwkowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki 3 kilogramy
cukier 2 kilogramy

Przepis i sposób przygotowania na: Powidła śliwkowe

śliwki myjemy, osuszamy pestkujemy. Do garnka z grubym dnem wkładamy śliwki zasypujemy ja cukrem i powoli smażymy. Smażymy 2 godziny a po tym czasie zostawiamy na kilka godzin i ponownie smażymy 2 godziny. Powidła zostawiamy na całą noc . Rano ponownie smażymy, 2 godziny , gorące powidła wkładamy do wyparzonych słoiczków, zakręcamy szczelnie i odstawiamy dnem do góry do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta41 21.02.2012 20:36
smaczne
marta1371 09.05.2011 22:08
pyszne powidła
motomaniak 09.05.2011 12:01
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak