Jabłecznik z żurawiną

Jabłecznik z żurawiną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    3 szklanki
  • masło

    1 200
  • jaja

    3
  • cukier drobny

    200 gram
  • żurawina

    50 gram
  • migdały

    150 gram
  • jabłko kwaśne

    1 kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę, połowa cukru, masło, i 25 ml lodowatej wody, żóltka 2 sztuki i jedno całe jajo, można dodać proszek do pieczenia i sól. Zagniatamy kruche ciasto i wkładamy do lodówki. (1 godzina)
Żurawinę moczymy w rumie, dodajemy do jabłek (jabłka gotowe ze słoika), przemielone migdały, pinę z białek (2sztuki) pół szklanki kaszy manny. Wszystko mieszamy i wykładmy na kruche ciasto. Posypujemy kruszonką lub kawałkami ciasta kruchego które zrobiliśmy. Pieczemy godzinę w 180 stopniach

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

hahanka

29.10.2013 14:17
ciekawy smak

jolanta19

19.10.2011 19:00
coś innego

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat