Przepis i sposób przygotowania na: BABECZKI
Mleko, zmielone orzechy i cukier zagotować aż masa zgęstnieje. Odstawić do schłodzenia. Masło utrzeć i połączyć z masą orzechową. Upieczone babeczki wypełnić masą i udekorować bitą śmietaną.
miękkiego masła |
300 g
|
cukru pudru |
150 g
|
cukru waniliowego |
1 opakowanie
|
soli |
szczypta
|
żółtko jajek |
4
|
mąki pszennej |
300 g
|
SKŁADNIKI NA MASĘ ORZECHOWĄ |
|
mielonych orzechów włoskich |
150 g
|
mleko |
125 ml
|
cukru |
200 g
|
masła |
200 g
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: