Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grzyby - opieńki marynowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

opieńki 3 kg
ocet 4 szklanki
woda 1 szklanka
sól 1 łyżka
cukier 2 łyżki
pieprz ziarnisty
cebula

Przepis i sposób przygotowania na: grzyby - opieńki marynowane

Opieńki czyścimy, płuczemy i gotujemy w osolonej wodzie ok 20 minut. Zalewę zagotowujemy i zalewamy dobrze odsączone grzyby w słoikach. Na wierzch słoików dodajemy jeszcze po 2 plasterki cebuli wcześniej przelanej gorącą wodą. Zakręcamy słoiki i pasteryzujemy 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 05.04.2013 12:48
ja mam same podgrzybki
agnieszka214 20.04.2012 14:13
uwielbiam
ewelina/bunia 12.01.2012 17:42
super
Kate131 05.05.2011 07:21
tez marynuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak