Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Bigos z młodej kapusty

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa cienka
30 dkg
cebula
20 dkg
pieczarki
40 dkg
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
koncentrat pomidorowy
3 łyżki
kapusta
1 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z młodej kapusty

Kapustę poszatkować, posolić, zalać wodą i gotować pod przykryciem. Kiełbaskę pokroić w kostkę, podsmażyć na tłuszczu, dodać do kapusty. Pieczarki i cebulkę poddusić, dodać do kapusty. Kiedy woda odparuje, dodajemy koncentrat i doprawiamy do smaku. Podajemy z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aleksa123 13.01.2012 19:39
mniamm
Iwona51
Iwona51 31.10.2011 10:56
pycha
Iwona51
Iwona51 31.10.2011 10:56
pycha
mirosława4 16.09.2011 18:38
pyszny bigosik robię podobnie
RenataZ-et 18.05.2011 23:37
podoba mi się ten przepis na bigos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak