Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Brukselka zapiekana

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka
80 dkg
masło
4 łyżki
ser żółty
3 łyżki
sól
do smaku
Sklep Prymat
cukier
do smaku
pietruszka zielona usiekana
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Brukselka zapiekana

Brukselkę oczyścić z zewnętrznych liści ,opłukać,wodę zagotować z dodatkiem cukru i masła,do wrządku dodać brukselkę,ugotować i odcedzić,naczynie żaroodporne posmarować masłem i ułożyć w nim brukselkę,posypać tartym serem i wstawić do piekarnika i zapiec,posypać zieloną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 08.12.2011 11:42
nigdy nie zapiekałęm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak