Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa z koperkiem, na żeberkach

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe
70 g
Liść laurowy suszony Prymat
Sklep Prymat
ziele angielskie
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
Kucharek przyprawa do potraw
Sklep Prymat
pieczarki
60 dag
marchew
5 sztuk
seler
0,5 sztuki
ryż
1 torebka
śmietana 18 proc
0,5 szklanki
mąka
1 łyżka
koperek
1 pęczek
masło
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa z koperkiem, na żeberkach

Żeberka dzielimy na porcję, myjemy, zalewamy wodą, dodajemy przyprawy, gotujemy ok 15 minut.

W tym czasie obieramy warzywa, kroimy w krążki.

Pieczarki kroimy w plastry dusimy na łyżce masła.

Warzywa oraz ryż dodajemy do gotujących się żeberek, gotujemy ok 10-15 minut, dodajemy pieczarki (razem z wodą).

Jak warzywa i ryż będą miękie zabielamy śmietanką wymieszanąz mąką. Przed podaniem dodajemy posiekany koperek. Smacznego!

P.S. Żeberka wykorzystam na obiad juro, ciekawe co mi z tego wyjdzie :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

oliwkowa
oliwkowa 10.07.2011 21:33
uwielbiam
oliwkowa
oliwkowa 10.07.2011 21:33
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak