Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka biała niewolnica

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 30 dag
cukier 10 dag
jajko 4 szt.
margaryna 20 dag
wiórki kokosowe 10 dag
mleko 1/2 szkl.
cukier wan
proszek do pieczenia 1 op.
sól
tłuszcz

Przepis i sposób przygotowania na: Babka biała niewolnica

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Wiórki namoczyć w mleku. Margarynę utrzeć na krem z cukrem i cukrem waniliowym, a następnie nadal ucierać, dodając na zmianę po jednym jajku, łyżeczce mąki z dodatkami i łyżce namoczonych wiórków. Wyrobić na jednlolite ciasto. Przełożyć do natłuszczonej foremki i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez 60 min. w temp. 180-200 stopni. Babkę można polać polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 07.04.2013 07:13
jest pycha
Konrad1 22.10.2012 14:10
Świetna nie tylko z nazwy
Bernadeta1 20.10.2012 01:14
nazwa super a smak pycha
Justa32 27.05.2012 17:07
ciekawa nazwa!!!
Gosia40 02.05.2011 20:40
wygląda pysznie
MAR3STA 01.05.2011 16:18
znakomicie wygląda i świetna nazwa;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak