Czekolada po meksykańsku

Czekolada po meksykańsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 700ml mleka

  • 200 ml śmeitany kremówki

  • 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady

  • 1/2 tabliczki mlecznej czekolady

  • szczypta chilli (lub ciut weicej)

  • cukier waniliowy

  • kakao do posypania

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko ze smietana i cukrem gotujemy. Dodajemy połamaną czekolade i rozpuszczamy, mieszajac w goracym mleku, dodać chilli. Na dno wysokiej szklanki wlewamy troche likieru (dla dzieci bez), wlewamy goracą czekolade na gore. Dodajemy smietana i całość posypujemy kakao. Gotowe. I zamknac oczy i nie liczyć kalorii;) Wychodza 3 solidne porcje

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Malgorzata549

04.10.2016 14:51
ciekawe połączenie smaków

Madziela

20.11.2014 10:04
allle smakowita

Anna146

27.05.2011 07:21
super deser

darus

25.05.2011 17:39
aż mi ślinka cieknie

Sarenka

02.02.2011 18:13
Bardzo apetyczna, choc i kaloryczna czekoladka :P

szpindorio

01.02.2011 23:10
zawsze chciałem zrobić domową czekoladę - wygląda smakowicie, więc na pewno spróbuję :)

buksiak12

08.09.2010 16:45
smakowitość

buksiak12

08.09.2010 16:45
smakowitość

Dorota71

08.09.2010 16:15
smakowicie wygląda

Dorota71

08.09.2010 16:14
doskonały przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat