Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Risotto z udkami

5.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka
3 szt
ryż
1 szkl
fasolka szparagowa
200 g
marchewka
1 szt
pomidory
4 szt małe
cebula
1 szt
groszek konserwowy
1 łyżka
natka pietruszki
1 łyżka
bulion
500 ml
włoszczyzna suszona
1 garśc

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z udkami

Rozgrzać na patelni tłuszcz, przysmazyć cebulę, dodać ryż i po 2 minutach zalać bulionem.
Pogotować 5 min. Dodać poporcjowane udka przyprawy i jarzyny.
Dusić pod przykryciem, od czasu do czasu mieszajc pod koniec dodać pokrojone pomidory i groszek.
Odparować, dodać natkę pietruszki. Podawać z sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 01.05.2011 15:56
znakomite danie;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak