Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku 2

5.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś
500 g
kości wędzone
2 szt
kiełbasa markowa
4 szt
sos sojowy jasny
4 łyżka
pieprz kolorowy
1/2 łyżeczka
sól do smaku
1 łyżeczka
Sklep Prymat
majeranek
1 łyżka
Sklep Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
1 łyżka
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt
Sklep Prymat
ziele angielskie
2 szt
Sklep Prymat
cebula
1 szt
koncentrat pomidorowy
2 łyżka
smalec
2 łyżka
mąka
2 łyżka
woda
2,5 l
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku 2

Fasolę zalać gorącą wodą i odstawić na 2-3 godziny.
Następnie gotować ją prawie do miękkości, włożyć kości, liście laurowe i ziele angielskie.
Gdy mięso na kościach będzie miękkie, wyjąć je, przestudzić, obrać i wrzucić do fasoli.
Kiełbasę i cebulę pokroić w kostkę i również dodać do gotującej się fasoli.
Sos sojowy, majeranek, paprykę, sól, pieprz i kucharek dodać do garnka, chwile gotować i włożyć koncentrat pomidorowy.
Na koniec zrobić ze smalcu i mąki zasmażkę, przełożyć ją do fasolki i zagotować cały czas delikatnie mieszając aby nie zrobiły się z zasmażki grudki.
Ewentualnie jeszcze doprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 29.05.2012 11:31
dobra sprawa
Wiesława1 26.05.2012 08:46
lubię
cukiereczek 02.02.2012 07:56
jadam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak