Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

ZUPA MIGDAŁOWA

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

migdały
250 g.
mleko
1,5 l.
żółtko jajek
3 sztuki
skórka z cytryny
- -
cukier
2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA MIGDAŁOWA

Migdały zalać wrzątkiem, przykryć na 15 min. Zdjąć skórkę. Rozdrobnić na gładką masę. Zalać mlekiem, zagotować. Żółtka utrzeć z cukrem oraz startą skórką z cytryny a następnie połączyć ubijając z mlekiem. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kotlet 13.07.2011 23:13
rewelacyjna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak