Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

sernik z masą makową i brzoskwiniami

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto kruche
margaryna
1
mąka
3 szklanki
kakao
2 łyżeczki
cukier
3 łyżki
żółtko jajek
5
proszek do pieczenia
3 łyżeczki
Masa serowa
ser biały
1/2 kg
jaj
1
budyń śmietankowy
1
cukier pude
1/2 szklanki
masł
10 dag
brzoskwinie w puszce
masa makowa
mak
1 szklanka
cukier puder
1 szklanka
białko
5
mąka ziemniaczana
1 łyżka
kokos
10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: sernik z masą makową i brzoskwiniami

Składniki przeznaczone na ciasto zagnieść. 1/3 ciasta zamrozić, pozostałe schłodzić, a następnie rozłożyć na blaszce.

Utrzeć składniki na masę serową (masło dodać rozpuszczone). Masę rozsmarować na cieście. Brzoskwinie osączyć, pokroić w plastry i ułożyć na masie serowej.

Mak zmielić. Białka ubić na sztywno z cukrem pudrem, wymieszać z resztą składników na masę makową. Rozsmarować na brzoskwiniach.

Zamrożone ciasto pokruszyć na masę makową.

Całość piec około 60 minut w temp. 180 °C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 30.04.2012 19:51
połączenie sernik a z makowcem mi odpowiada
kate.500 30.04.2011 08:49
Wygląda kapitalnie... smakuje zapewne jeszcze lepiej...
Danuta8 27.04.2011 09:30
pyszny ten serniczek
Danuta8 27.04.2011 09:30
pyszny ten serniczek
Nina7 26.04.2011 14:26
Super wygląda i pewnie jest pyszny:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak