Babka czekoladowa z wiśniami

Babka czekoladowa z wiśniami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki:

6 jajek
20 dag. cukru
2 czekolady gorzkie
10 dag. margaryny
15 dag. mąki tortowej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
50 ml. wiśniówki
szkl. wiśni drylowanych ( mrożonych,świeżych lub z kompotu)

Wykonanie :
Margarynę i czekoladę roztopić i ostudzić. Żółtka utrzeć z cukrem porządnie , dodać mąkę , proszek do pieczenia , alkohol i połączyć z czekoladą. Białka ubić , dodać do ciasta i delikatnie wymieszać. Dodajemy osączone wiśnie i wykładamy do formy wyścielonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 40 min. Możemy jeszcze polać ja polewa czekoladowa lub posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iknkirke

24.01.2012 19:15
mniam

ajres

04.01.2012 18:21
bardzo dobre

tomek18

13.09.2011 10:18
super

Agnieszka/Cokiers

11.06.2010 21:04
Właśnie skończyłam piec i jestem bardzo zadowolona :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat