Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fusilli z czosnkiem i oliwą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron fusilli świderki 50 dkg
czosnek 4 ząbki
sól
natka pietruszki 3 łyżki
oliwa 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: fusilli z czosnkiem i oliwą

Makaron wrzucamy do garnka z wrzącą wodą i gotujemy na półmiękko,odcedzamy i wkładamy ponownie do garnka.Oliwę rozgrzewamy na patelni wrzucamy zmiażdżony czosnek i smażymy pół minuty aż zmięknie.Polewamy gorące świderki mieszaniną oliwy z czosnkiem,dodajemy natkę pietruszki sól pieprz i dokładnie mieszamy z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak