Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

sernik wiedeński

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser
1,10 kg
cukier
45 dag
mąka
5 dag
masło
30 dag
jajko
11 sztuk
rodzynki
5 dag
skórka pomarańczy
1 sztuka
zapach waniliowy
1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat
3 dag
cukier puder
3 dag

Przepis i sposób przygotowania na: sernik wiedeński

ser przekręcić żółtka utrzeć z cukrem dodać do roztartego masła dodać ser wyrobić dodać zapach ubitą pijane z białek ser musi być rzadki bez ciasta piec 180 stopni 1.5 godziny

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak