Rosół z kury

Rosół z kury

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kura

    1 1/2 kg
  • włoszczyzna

  • cebula

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kure umyć, włozyc do garnka i zalać zimną wodą. Osolić, gotować na bardzo małym ogniu. Po pół godzinie gotowania dodać obrane warzywa, połowe natki oraz przekrojoną i przypieczoną na patelni cebulę. Gdy kura bedzie miękka , wyjąć i pokroić. Ugotowane warzywa wyjąć. Rosół przprawić do smaku, podawać z makaronem, porcją mięsa i posypany natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat