Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Miodowe filety

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka
4
jabłka
2
cebula
2
miód pitny
1 szklanka
śmietana 22%
6 łyżek
olej
2 łyżki
masło
1 łyżka
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
cukier
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Miodowe filety

Mięso myjemy, lekko rozbijamy i doprawiamy solą i pieprzem. Rumienimy na maśle z olejem. Dodajemy posiekane cebule i szklimy. Wlewamy miód i mieszamy, a następnie dusimy około 15 minut. Doprawiamy i zabielamy śmietaną. Dusimy jeszcze około 5 minut.

Jabłka myjemy, osuszamy, obieramy, kroimy w ósemki i usuwamy gniazda. Skrapiamy olejem i posypujemy cukrem. Lekko rumienimy. Podajemy do mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 20.09.2011 00:49
Ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak