Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

zupa budyniowa

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko
1,5 litra
masło
1 łyżka
cukier
2 łyżki
budyś waniliowy lub śmietankow
0,5 torebki
cukier waniliowy
Sklep Prymat
rozdrobnione herbarniki
1 opakowanie
żółtko jajek
2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: zupa budyniowa

1 litr mleka zagotować z cukrem waniliowym i masłem. Gorące mleko wymieszać z budyniem rozpuszczonym w 1 szklance mleka. Żółtka utrzeć z cukrem i dodać do budyniu. Zupę podajemy posypaną herbatnikami .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 22.05.2011 22:45
pomysłowe
Małgorzata72 04.05.2011 19:23
to ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak