Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

KOTLET DE VOLAILLE

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka
2
masło
2 ŁYZKI
jajko
2
mąka
3 ŁYŻKI
ser żółty
3-4 PLASERKI
olej
DO SMAŻENIA
sól i pieprz
DOSMAKU

Przepis i sposób przygotowania na: KOTLET DE VOLAILLE

Oczyścić piersi i umyć, osuszyć, lekko rozbić tłuczkiem (niezbyt cieńko), nałożyć masło i źółty ser zwinąć w rulon i pozaciskać końcówki zabezpieczając przed wypłynięciem masło podczas pieczenia.
Panierka: roztrzepac jajka, na talerzykach rozłożyć mąkę i bułkę tartą. Panierowąc kolejno: jajko, mąka, bułka i zagniatamy w stożek pamiętając o końcówkach.
smażymy w głębokim oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

novita23 27.04.2011 20:10
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak