Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola Jaś

    1/2 kg
  • pomidory z puszki

  • cebula

  • kiełbasa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę zalewamy gorącą wodą i pozostawiamy na noc.
Drugiego dnia: fasolę gotujemy do miękkości, w drugim garnku gotujemy kości schabowe, pod koniec dodajemy przesmażoną pokrojoną w kosteczkę cebule i ewentualnie kiełbasę. Mięso z kości obieramy , dodajemy do wywaru , dodajemy puszke pomidorów i fasolę, wszystko mieszamy , doprawiamy do smaku majerankiem, bazylią chilii i słodką papryką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat