Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Mazurek z czekoladą

5.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna
2 szklanki
cukier
1/2 szklanki
kakao
2 łyżki
żółtko jajek
2 sztuki
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
margaryna
12 dag
śmietana
1 łyżka
dżem wiśniowy
5 łyżek
czekolada gorzka
10 dag
masło
1 łyżka
barwniki spożywcze
do dekoracji
alkohol
lukier
1 bezowy

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek z czekoladą

Margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka, śmietanę, sól oraz mąkę wymieszaną z kakao, zagnieść ciasto i schłodzić . Po około 30 min, ciasto rozwałkować na cienki placek wyciąć z niego dwa jednakowe prostokąty, jeden ozdobić na brzegu ozdobnym wzorkiem z ciasta. Piec w temp.180st około 15-20 min Czekoladę rozpuścić z dodatkiem masła i alkoholu, wylać całość na placek z brzegiem, odstawić do zastygnięcia . Dolny placek posmarować dżemem, przykryć ciastem z zastygniętą czekoladą. Wierzch udekorować lukrem bezowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 09.05.2013 11:32
ślicznie udekorowany :)
halina17 18.04.2011 11:21
ładny mazurek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak