Sałatka z kapusty czerwonej i śliwek

Sałatka z kapusty czerwonej i śliwek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta czerwona

    50 dag
  • jabłka

    4 sztuki
  • sliwki marynowane

    10 sztuk
  • cebula

    2 sztuki
  • koperek

    1 pęczek
  • zalewa ze śliwek

    5 łyżek
  • oliwa

    5 łyżek
  • cukier

    1 łyżeczka
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapuste kroimy drobno i gotujemy przez 5 minut we wrzacej wodzie osolonej .Odcedzamy i studzimy . Jablka obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach . Skrapiamy jablka 3 lyzkami zalewy z marynaty . Cebule kroimy w kostke . Sliwki kroimy w paseczki . Z oliwy i 2 lyzek zalewy robimy sos , doprawiamy cukrem i sola . Wszystkie skladniki mieszamy razem z sosem .

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat