W dużym rondlu teflonowym rozgrzewamy olej, wrzucamy mięso i podsmażamy je, mieszając drewnianą łopatką. Wyjmujemy mięso łyżką cedzakową. Na tym samym tłuszczu smażymy na jasno-złoto drobno posiekaną dymkę, często mieszając. Wkładamy z powrotem mięso, dodajemy rozdrobnione suszone morele, wino, pieczarki w całości lub tylko przepołowione, rozpuszczoną kostkę rosołową (w ok. 1 szklanki wody). Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Potrawę zagotowujemy, a następnie szczelnie przykrywamy garnek i wstawiamy na ok. 1,5 godziny do piekarnika nagrzanego do temperatury 160°C. Podczas duszenia sprawdzamy, czy do potrawy nie należy dolać odrobinę wody.Przygotowujemy ciasto na kluski: mąkę, tłuszcz oraz zieleninę zagniatamy razem. Przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy niewiele wody, gdyż ma powstać gęste ciasto, które można formować ręcznie w kulki wielkości orzecha włoskiego.Gdy mięso w piekarniku jest miękkie, wyjmujemy z piekarnika garnek. Umieszczamy kluski na wierzchu potrawy, zakrywamy i wkładamy ponownie do piekarnika. Zwiększamy temperaturę do 190°C i dusimy jeszcze ok. 20 minut. Sprawdzamy, czy kluski są już ugotowane.Danie dekorujemy natką pietruszki.Smacznego!