Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Płucka wieprzowe na kwaśno

5.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płucka wieprzowe
1.80 kg
cebula
20 dkg
tłuszcz
15 dkg
mąka
8 dkg
Kwas cytrynowy Prymat
do smaku
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
ziele angielskie
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Płucka wieprzowe na kwaśno

Oczyszczone płucka zalać wrzącą wodą, zagotować. Miękkie wyjąć, pokroić w kostkę, pokrojoną cebulę zrumienić na tłuszczu, dodać mąki, przyrumienić na jasno złoty kolor. Zasmażkę rozprowadzić wywarem z płuc i zagotować. Do sosu włożyć płucka,dodać przyprawy i poddusić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lucyna15
lucyna15 03.01.2012 16:17
fajny przepis
KasiaK90 08.09.2011 13:47
pyszne
malaczarna23 15.04.2011 08:36
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak