Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

KLUSKI CZOSNKOWE

5.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron krajanka
500 g.
ser pleśniowy
200 g.
śmietana
6 łyżek
czosnek
4 ząbki
masło
2 łyżki
sól
- do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: KLUSKI CZOSNKOWE

Makaron ugotować w osolonej wodzie.

Ser pleśniowy rozgnieść, wymieszać ze śmietaną.

Garnek wysmarować czosnkiem, na dnie rozprowadzić masło.

Makaron odcedzić, włożyć do garnka, na wierzch położyć ser ze śmietaną.

Całość przykryć i grzać na ogniu ok. 4 minut. SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak