Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto \" Cycki murzynki\"
Żółtka ubijamy z cukrem następie dodajemy do nich obie mąki i 125 ml mleka. Pozostałe 1/2 l mleka zagotowujemy. i postępujemy jak przy robieniu budyniu, Czyli gdy się mleko zagotuje odstawiamy z ognia wlewamy masę żółtkową i mieszamy, i ponownie zagotowujemy. Odstawiamy do wystygnięcia.
Ucieramy masło dodając do niego zimny już budyń, aż powstanie krem. Smarujemy krem na przestudzony biszkopt.
Wyciskamy sok z cytryn, mieszamy go z pół szklanki przegotowanej wody i 2 łyżkami cukru. Moczymy w nim biszkopty i układamy na cieście. Na środek każdego biszkoptu kładziemy mały rodzynek. Delikatnie polewamy polewą. Ja użyłam aż trzech czekolad i wyszło bardzo grubo polewy co świetnie pasowało do kwaskowych biszkoptów. Czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej z dodatkiem 6 łyżek wody. aha Kroimy po dwa :) SMACZNEGO :)