Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ryż na bulionie w zielone ,, piegi \"

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż paraboliczny
20 dag ( 2 woreczki )
masło
3 łyżki
natka pietruszki
3 łyżki
kurkuma
szczypta
Sklep Prymat
sól
szczypta
Sklep Prymat
otarta skórka z cytryny
1/4 sztuki
bazylia
3 łyżki
Sklep Prymat
rosół drobiowy
1 sztuka
pestki dyni
1/2 łuskane

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż na bulionie w zielone ,, piegi \"

Ryż zalać 1,5 litrem wody .Dodać kostkę bulionową i gotować 25 minut. Odcedzić. W rondlu rozpuścić masło. Podsmażyć na nim mieszając natkę, bazylię i pestki dyni . Dorzucić ryż i kurkumę .Smażyć mieszając tak by ryż pokrył się masłem i dodatki równomiernie się w nim rozłożyły . Doprawić do smaku solą i otartą skórką z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli_555 13.11.2011 22:35
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak