Tort czekoladowy

Tort czekoladowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    2
  • mąka

    30 dkg
  • cukier puder

    30 dkg
  • mleko

    1 szkl
  • margaryna

    10 dkg
  • kakao

    5 dkg
  • proszek do pieczenia

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka, margarynę i cukier utrzeć na puszystą masę. Do utartej masy dodawać na zmianę mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakaem i mleko - wszystko dokładnie wymieszać. Gotowa ciasto wylać na natłuszczoną i posypaną bułką tartą tortownicę - upiec. Upieczony i ostudzony przekroić i przełożyć masą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

adagio

26.08.2011 12:36
a czym jest przełożony ??

Anna146

14.08.2011 17:53
aż chce się zjeść

SyMiki

12.07.2011 13:31
pyszny torcik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat