Roladki z warzywami

Roladki z warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek wędzony

    10 plasterków
  • marchewka

    3 szt
  • masło

    2 łyżki
  • musztarda

    2 łyżki
  • olej do smażenia

    3 łyżki
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • sól, pieprz

    do smaku
  • cukinia

    1 szt
  • bulion warzywny

    3/4 szklanki
  • filet z indyka

    5 plastrów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinie i marchewkę po umyciu i obraniu, kroimy wzdłuż na paski /ok.3 mm grubości/.Podsmażamy je na łyżce masła,a nastepnie podlewamy połową bulionu i dusimy na małym ogniu przez 5 minut. Plastry mięsa lekko rozbijamy, oprószamy sola i pieprzem,smarujemy musztardą.Układamy na nich po 2 plasterki boczku oraz warzywa i posiekana natkę.Mięso rolujemy tak , by warzywa wystawały po jednej i drugiej stronie roladki. Spinamy wykałaczka lub szpilka do zrazów.Obsmażamy na oleju zmieszanym z reszta masła, podlewamy pozostałym bulionem /ewentualnie dodajemy troche wody/ i dusimy pod przykryciem przez ok. 20 minut. Podajemy z mlodymi ziemniakami i zielona sałatą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Edyta31

16.10.2011 23:50
bardzo ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat