Siekane pierożki

Siekane pierożki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    25 dkg
  • masło

    1 szkl
  • kwaśna śmietana

    1 mała szklanka
  • jajko

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki ciasta siekać dużym nożem, aż się zrobi ciasto i zaczną powstawać w nim pęcherze. Rozwałkować tak grubo jak na pierogi. Kroić graniaste kawałki ciasta nadziewać owocami lub marmoladą i piec.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat