Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Bigos hultajski

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kwaszona
1kg
rosół wołowy
2szkl
mięso wołowe
3\\4kg
mąka
1łyżka
cebula
1
smalec
3łyzki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
majeranek
garstka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos hultajski

Kapustę zalać rosołem,dodać smalec ,posolić ,popieprzyć i dusić około 1 i pół godz .Mięso z rosołu pokroic w kostkę ,zmieszać z kapustą .Mąkę zrumienić na patelni na łyżce masła ,rozetrzeć ,dodać odrobinę wywaru ,wymieszać i wlać do kapusty.Pod koniec gotowania dodać majeranek wymieszać i chwilę razem poddusić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak