Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

panga w ziołowym panieraku

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

panga
60dag
sól
Sklep Prymat
majeranek
Sklep Prymat
Kolendra kilka ziaren
Szałwia odrobina
koper
3 gałązki
zielona pietruszka
3 gałązki
olej
1 łyżka
jajko
1
mąka
3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
3 łyżki
masło
1 łyżka
Ziele angielskie całe Prymat
kilka szt.
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: panga w ziołowym panieraku

filety obtoczyć w mące ziemniaczanej z ziołami, następnie w rozbitym jajku i tartej bułce. Włożyć na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron na rumiano. Przełożyć do rondla z rozgrzanym tłuszczem, skropić wodą, na każdy kawałek położyć wiór masła, gałązkę kopru i pietruszki. Przykryć i trzymać na niewielkim ogniu ok. 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 11.11.2011 20:12
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak