Przepis i sposób przygotowania na: Włoskie zrazy wołowe z makaronem penne
Pomidory w puszce przetrzyj przez sito do garnka. Sos dopraw łyżką oregano i zacznij gotować na wolnym ogniu.
Na patelni rozgrzej oliwę i smaż zrazy z obu stron, tak, aby się zrumieniły. Usmażone zrazy przełóż do garnka z sosem pomidorowym. Wykorzystując pozostałą na patelni oliwę usmaż rozgniecione ząbki czosnku (nie przypal czosnku!) i również dodaj do sosu. Całość gotuj jeszcze przez 2 godziny lub do momentu, kiedy miękkie i kruche. Pod koniec gotowania sos dopraw solą i pieprzem.
Tuż przed końcem gotowania zrazów ugotuj makaron penne al\'dente. Następnie nakładaj na talerze gotowy makaron i zrazy, całość polewając sosem. Danie możesz posypać startym parmezanem i ozdobić świeżą bazylią. Smacznego!