Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Cannelloni ze szpinakiem i łososiem

5.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cannelloni
25 dag
szpinak mrożony
50 dag
wędzony łosoś
20 dag
czosnek
2 szt
śmietana
1 łyż
pieprz
Sklep Prymat
mozzarella
12 dag
żółty ser
30 dag
sok pomidorowy
2 szkl
masło
2 łyż
masło
2 łyż
mleko
1,5 szkl
mąka
1 łyż
zupa
1/2 serowa

Przepis i sposób przygotowania na: Cannelloni ze szpinakiem i łososiem

Farsz: mozzarellę kroimy w kostkę, czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Łososia kroimy w kostkę. Szpinak podsmażamy na łyżce masła. Mieszamy z łososiem, doprawiamy sola i pieprzem. Wsypujemy zupę serową, mozzarellę i czosnek. Mieszamy ze śmietaną. Farszem wypełniamy cannelloni. Sos beszamelowy: masło roztapiamy. Mąkę i zupę serową mieszamy z mlekiem. Wlewamy do masła. Energicznie mieszamy,aż sos zgęstnieje. Naczynie żaroodporne smarujemy resztą masła. Wkładamy cannelloni. Polewamy sosem i resztą soku. Posypujemy startym serem, zapiekamy ok 5min w temp 190 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak