Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ukraińska zupa- solianka miasnaja

5.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso
25 dkg
wywar z kości
2.20 l
słonina
5 dkg
cebula
10 dkg
czosnek
1 g
przecier pomidorowy
5 dkg
Papryka słodka mielona Prymat
do smaku
Sklep Prymat
cytryna
1/2 szt
koper
do smaku
śmietana
12.5 dkg
ogórki kiszone
5 dkg
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ukraińska zupa- solianka miasnaja

Wywar z kości ugotować, umyte mięso pokroić w drobne paseczki,. Cebulę, słoninę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć, czosnek utrzeć z solą,ogórki drobno posiekać. Wszystkie składniki razem połączyć, dodać przecier i dusić do miękkości.Wlać wywar z kości i gotować przez kilka minut, doprawić solą i pieprzem do smaku. Gotową zupę rozlać do miseczek i dodać do każdej po trochu śmietany po czym posypać posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna56 05.04.2012 12:38
musze sprobowac
KasiaK90 11.09.2011 19:57
super
Juleczka20 03.08.2011 09:37
robiłam kiedyś:) fajna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak