Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

buiała kiełbasa z jabłkamki

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kiełbasa
85 dag
cebula
2 sztuki
jabłka
2 sztuki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
majeranek
Sklep Prymat
olej
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: buiała kiełbasa z jabłkamki

Kiełbasę podzielić na cztery części. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Jabłka obrać i pokroić w plasterki. Przygotować cztery kawałki folii aluminiowej, każdy kawałek posmarować olejem, ułożyć kiełbasę obok niej jabłka. Na wierzch cebulę. Przyprawić solą i pieprzem i nieco większą ilością majeranku. Dokładnie zawiną folię ułożyć na grillu i piec ok. 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 09.04.2011 17:25
jeszcze tak nie praktykowałam białej kiełbasy...a jaka lepsza będzie: surowa czy parzona?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak