Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

królik duszony z piwem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula
2 szt
masło
9 łyżek
mąka
3 łyżki
piwo
1 szklanka
woda
1 szklanka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
szczypta
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
1 szt
Sklep Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
1 szt
Sklep Prymat
królik
75 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: królik duszony z piwem

Cebulę obieramy i kroimy w talarki i zarumieniamy na maśle,dodajemy przyprawy.Mięso myjemy i kroimy na kawałki,solimy i wkładamy do cebuli i również zarumieniamy,następnie wlewamy po pół szklanki piwa i wody i dusimy.Kiedy mięso będzie miękkie dodajemy resztę piwa i wody i gotujemy.Z masła i mąki przygotowujemy zasmażkę i zagęszczamy nią sos.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 04.02.2013 19:40
ekstra
iza15 09.04.2011 20:11
ciekawy przepis
iza15 09.04.2011 20:11
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak