Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

wołowe zawijaki z boczkiem i grzybami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso
100 g
boczek
10 g
ogórek kwaszony
20 g
grzyby suszone
10 g
mąka
2 g
tłuszcz
10 g
śmietana
50 g
sól, pieprz
papryka mielona
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: wołowe zawijaki z boczkiem i grzybami

mięso oczyścić z błon, pokroić w cienkie plastry, rozbić, posypać solą, pieprzem, Papryką. Boczek i ogórka pokroić w paski. Paski boczku i ogórka układać na mięsie w poprzek włókien, po czym mięso zwinąć i spiąć wykałaczkami. Zawijaski obsmażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu, ułożyć w rondlu, podlać wodą i dusić pod przykryciem. dodać grzyby wcześniej namoczone, ugotowane i pokrojone. Sos doprawić do smaku, na koniec dodać śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak