Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

ryż po myśliwsku

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż
70 g
ser żółty
50 g
cebula
20 g
margaryna
5 g
olej
10 g
natka pietruszki
2 g
bulion
2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: ryż po myśliwsku

cebulę drobno pokroić, zrumienić na rozgrzanym tłuszczu. Dodać ryż i smażyć ok. 3 minuty aż zrobi się szklisty. Następnie wlać dwie szklanki gorącego bulionu i gotować. Gdy ryż wchłonie bulion i jest miękki, dodać margarynę, pokroić w kostkę ser, posypać drobno pokrojoną natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak